17/8/2022

Zo helpen wij jonge kopers aan hun droomwoning!

Power to the young people op de Belgische woningmarkt. Eerder deze maand bracht Fednot, de Federatie van het Notariaat, in kaart waar jonge kopers (tussen 18 en 30 jaar) van appartementen en huizen actief zijn en in welke prijzencategorie ze aankopen. Deze interessante cijfers zijn gebundeld in de online Vastgoedbarometer.

Lees meer

9/6/2022

Lenen in tijden van duurzaamheid

Iedereen is het ermee eens: alles moet groener! Het gaat verder dan dat we ons met elektrische steps verplaatsen of letterlijk meer groen op ons bord krijgen. Ook de manier waarop we wonen kan, en moet, met een duurzame mindset.

Lees meer

12/10/2021

Interview: 20 jaar Rudy in het team van Kredietunie!

Afgelopen maand vierden we feest want onze Commercieel Directeur Rudy Hoevelinck mocht maar liefst al 20 kaarsjes uitblazen voor zijn tijd bij Kredietunie! Een hele prestatie, zeker als je weet dat wij dit jaar al 41 jaar bestaan. Van de groei op de Rozenkranslaan in Termien, het avontuur met onze eigen kredietmaatschappij De Limburgse en de verhuis naar de Weg Naar As, Rudy heeft het allemaal meegemaakt! Tijd dat we eens polsen naar hoe hij de afgelopen 20 jaar beleefd heeft en wat de toekomst nog gaat brengen.

Lees meer

28/9/2021

Geen leningsimulator op onze site? Dit is waarom!

Je kent ze wel, de advertenties waarop staat ‘bereken hier je lening’ of ‘online lening simulator’. Je vult je gegevens in en een paar klikken verder heb je de rentevoet en maandlast berekend. Op het eerste zicht lijken dit handige tools. Toch zal je op onze website geen kant en klare leningsimulator terugvinden. We maken er ook geen geheim van waarom niet.

Lees meer

28/9/2021

Een shift in registratierechten: wat je zeker moet weten!

Heugelijk nieuws voor de jonge kopers in Vlaanderen, iets minder heugelijk nieuws voor investeerders. De Vlaamse woonfiscaliteit kent vanaf 1 januari weer een aantal wijzigingen die voor u misschien wel een impact kunnen hebben voor je (volgende) woonproject. We zetten ze graag even op een rijtje.

Lees meer

21/9/2021

Verplichte schatting vanaf 2022: Wat betekent dit voor mijn kredietaanvraag?

Alle media in ons land hadden het vorige week als hot item in hun nieuws: vanaf 1 januari 2022 zullen banken altijd een onafhankelijke schatting moeten laten uitvoeren op een woning voor een kredietdossier. De banken zullen zich dan baseren op de geschatte waarde van het pand als basis voor het bedrag dat je kan lenen in plaats van de aankoopprijs zoals tot nu altijd het geval was. Maar gaat deze maatregel een impact hebben op je kredietaanvraag?

Lees meer