21/9/2023

3 zaken waar je best aan denkt voor je die droomwoning koopt!

Het kopen van je (eerste) droomwoning is sowieso een mijlpaal in je leven. Zelfs de hogere rentevoeten en vastgoedprijzen kunnen kopers niet beletten om toch de stap naar een eigendom te zetten. Toch hou je best een aantal zaken in je achterhoofd voor je de handtekening zet. Ook voor deze drie topics kan je namelijk terecht bij onze kredietspecialisten.

Lees meer

21/9/2023

Interview: 20 jaar Rudy in het team van Kredietunie!

Afgelopen maand vierden we feest want onze Commercieel Directeur Rudy Hoevelinck mocht maar liefst al 20 kaarsjes uitblazen voor zijn tijd bij Kredietunie! Een hele prestatie, zeker als je weet dat wij dit jaar al 41 jaar bestaan. Van de groei op de Rozenkranslaan in Termien, het avontuur met onze eigen kredietmaatschappij De Limburgse en de verhuis naar de Weg Naar As, Rudy heeft het allemaal meegemaakt! Tijd dat we eens polsen naar hoe hij de afgelopen 20 jaar beleefd heeft en wat de toekomst nog gaat brengen.

Lees meer

21/9/2023

Lenen in tijden van duurzaamheid

Iedereen is het ermee eens: alles moet groener! Het gaat verder dan dat we ons met elektrische steps verplaatsen of letterlijk meer groen op ons bord krijgen. Ook de manier waarop we wonen kan, en moet, met een duurzame mindset.

Lees meer

21/9/2023

Een shift in registratierechten: wat je zeker moet weten!

Heugelijk nieuws voor de jonge kopers in Vlaanderen, iets minder heugelijk nieuws voor investeerders. De Vlaamse woonfiscaliteit kent vanaf 1 januari weer een aantal wijzigingen die voor u misschien wel een impact kunnen hebben voor je (volgende) woonproject. We zetten ze graag even op een rijtje.

Lees meer

21/9/2023

Geen leningsimulator op onze site? Dit is waarom!

Je kent ze wel, de advertenties waarop staat ‘bereken hier je lening’ of ‘online lening simulator’. Je vult je gegevens in en een paar klikken verder heb je de rentevoet en maandlast berekend. Op het eerste zicht lijken dit handige tools. Toch zal je op onze website geen kant en klare leningsimulator terugvinden. We maken er ook geen geheim van waarom niet.

Lees meer