21/9/2023

Dit is de nieuwe maatregel rond betalingsuitstel van je woonkrediet.

We kunnen wel stellen dat de economische situatie in ons land (maar ook zeker in de rest van Europa) betere tijden heeft gekend. De toenemende energieprijzen, als gevolg van o.a. de politieke situatie in Europa, worden gevoeld in de facturen en baren velen mensen zorgen met de winter in het vooruitzicht en een gaskraan die steeds harder wordt dichtgedraaid.

Lees meer

21/9/2023

Zo helpen wij jonge kopers aan hun droomwoning!

Power to the young people op de Belgische woningmarkt. Eerder deze maand bracht Fednot, de Federatie van het Notariaat, in kaart waar jonge kopers (tussen 18 en 30 jaar) van appartementen en huizen actief zijn en in welke prijzencategorie ze aankopen. Deze interessante cijfers zijn gebundeld in de online Vastgoedbarometer.

Lees meer

21/9/2023

Verplichte schatting vanaf 2022: Wat betekent dit voor mijn kredietaanvraag?

Alle media in ons land hadden het vorige week als hot item in hun nieuws: vanaf 1 januari 2022 zullen banken altijd een onafhankelijke schatting moeten laten uitvoeren op een woning voor een kredietdossier. De banken zullen zich dan baseren op de geschatte waarde van het pand als basis voor het bedrag dat je kan lenen in plaats van de aankoopprijs zoals tot nu altijd het geval was. Maar gaat deze maatregel een impact hebben op je kredietaanvraag?

Lees meer