10/3/2016

Zonder zorgen een hypotheek afsluiten

1. Kies de juiste rentevoet

Bij het afsluiten van een hypotheek kunt u kiezen voor een vaste of variabele rentevoet. Als u kiest voor de eerste optie, weet u zeker dat de rente nooit zal stijgen en u dus altijd hetzelfde bedrag betaalt voor uw lening. In het 2e geval stijgt of daalt uw rente i.f.v. de gekozen formule. Teken dus niet lukraak in op een formule, maar wees wijs en kies voor een ruime periode. Zo voorkomt u grote rentesprongen.

2. Dek u in voor overlijden

Als u of uw partner overlijdt voordat de lening volledig is terugbetaald, blijft de ander achter met extra hoge hypotheekaflossingen. Om dit te vermijden, sluit u best een schuldsaldoverzekering af. Zo bent u zeker van de verdere aflossing van (een deel van) het kapitaal.

3. Bescherm u tegen inkomensverlies

Behalve een overlijden, bestaan er natuurlijk nog onvoorziene omstandigheden die kunnen zorgen voor en drastische verandering van uw financiële situatie. Denk maar aan verlies van inkomen. Hiertegen kunt u zich beschermen door een verzekering af te sluiten. U kunt ook een gratis verzekering krijgen van de Vlaamse overheid tegen onvoorziene betalingsproblemen door onvrijwillige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

4. Las een tijdelijke betalingsstop in

Krijgt u te kampen met financiële problemen, zoals werkloosheid, ziekte of een ongeval? Dan is het natuurlijk niet evident om uw volledige hypotheek te blijven betalen. In dat geval kunt u uw bank vragen om uw terugbetaling tijdelijk stop te zetten en alleen rente af te lossen. Contacteer ons gerust als u meer wilt weten over de mogelijkheden.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over een hypotheek afsluiten? Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts.

Delen op:

Gerelateerde blog posts

Bekijk alle posts

Vragen? Onze financiële experts staan op elk moment voor je klaar.

Maak een vrijblijvende afspraak