FAQ

X
Wij zijn momenteel gesloten
Geef hier uw telefoonnr of e-mailadres door en we contacteren u zo spoedig mogelijk.
Currently closed
 • Algemeen

  Hoe vraag ik een lening aan?

  U kan een lening online, telefonisch, per fax of zelfs per post aanvragen. Als u wilt kan u ook langskomen bij ons op kantoor. Op deze website kan u eerst online berekenen hoeveel u wilt lenen en op welke termijn u de lening wilt afbetalen.

  Is het wel veilig om online een krediet aan te vragen?

  Uw gegevens worden beveiligd met uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Alleen de personen die uw dossier bij ons behandelen, krijgen daarna inzage in uw gegevens. Ze worden dus zeker niet doorgegeven of verkocht aan anderen.

  Wat gebeurt er na mijn kredietaanvraag?

  Eerst gaan we via de Nationale Bank van België na of u afbetalingen kan doen met uw inkomen, en vragen we aan onze verzekeraars of ze ermee akkoord gaan om u een lening te geven. Daarna maken we een contract op en contacteren we u voor een afspraak om dat contract te overlopen. Hebt u vragen, dan beantwoorden we die zo duidelijk mogelijk. De maand erna start u met de afbetaling van uw lening.

  Ik heb al verschillende leningen lopen. Kan ik er dan nog een afsluiten?

  Het is niet nodig om uw andere leningen af te betalen voor u een nieuwe lening afsluit. Soms kan het wel nuttig zijn om uw andere leningen samen te voegen tot één nieuwe lening. Zo betaalt u vaak minder rente dan voordien, en bespaart u al gauw enkele honderden euro. Bovendien krijgt u zo een beter beeld van wat u maandelijks afbetaalt.

  Hoe betaal ik mijn lening af?

  Voor een lening op afbetaling kiest u zelf of u betaalt met een maandelijkse overschrijving of via een bestendige opdracht. Met die laatste optie hoeft u zich geen zorgen te maken over de maandelijkse betaling: de bank zorgt er automatisch voor dat de betaling op tijd gebeurt.
  ​Een hypotheek betaalt u best met een bestendige opdracht of via domiciliëring.

  Vanaf welke leeftijd kan ik een lening afsluiten?

  Iedereen die meerderjarig is (+18 jaar) en een vaste job heeft, kan bij ons terecht voor een lening.

  Ik sta vermeld bij de Nationale Bank. Kom ik dan nog in aanmerking voor een lening?

  Alle kredieten worden bijgehouden door de Nationale Bank van België. Betaalt iemand zijn lening of krediet langer dan 3 maanden te laat terug, dan wordt dat ook genoteerd. Was u in het verleden dus gedurende een periode van langer dan 3 maanden achterstallig met de terugbetaling van uw lening, dan krijgt u normaal gezien geen krediet meer. We maken hierop een uitzondering als u een onroerend goed in pand geeft.

  Tot welke leeftijd kom ik in aanmerking voor een lening?

  De leeftijdsgrens is vastgelegd op 75 jaar. Voor leningen op afbetaling met een onroerend goed als waarborg, moet de lening uiterlijk op de leeftijd van 75 jaar aflopen.

  Wat gebeurt er als ik overlijd voor mijn lening is afbetaald?

  Met een schuldsaldoverzekering vermijdt u dat uw nabestaanden uw lening moeten afbetalen. Vraag advies aan onze medewerkers. Zij kunnen ervoor zorgen dat de lening volledig wordt afbetaald of betaalbaar blijft voor uw partner, kinderen, of andere nabestaanden.

  Ik werk met een tijdelijk contract. Kom ik dan in aanmerking voor een lening?

  Dat kan, op voorwaarde dat u iemand kent met een vast contract, die bereid is om samen met u de overeenkomst aan te gaan. Wij onderzoeken dan voor u de mogelijkheden om toch een lening aan te gaan

  Ik werk met een interimcontract. Kom ik dan in aanmerking voor een lening?

  Dat hangt af van hoe lang u al voor hetzelfde uitzendkantoor werkt. Bent u minstens 2 jaar aan het werk voor hetzelfde interimkantoor, dan gaan we na wat de mogelijkheden zijn om toch een lening af te sluiten. Ook als u drie jaar onafgebroken voor verschillende werkgevers of interimkantoren hebt gewerkt, komt u in aanmerking voor een lening.

  Als ik eenzelfde aanvraag bij meerdere makelaars of maatschappijen indien, krijg ik dan eerder een antwoord?

  U wil zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. Logisch dus, dat u niet op een paard wil wedden. Toch moeten we u waarschuwen, want in het verleden hebben zulke situaties geleid tot meerdere uitbetalingen aan een en dezelfde persoon. Daarom zetten banken voortaan de behandelingsprocedure stop, zodra ze te maken krijgen met een dubbele aanvraag. Bovendien behandelen we uw aanvraag zo snel dat het geen zin heeft om meerdere aanvragen in te dienen. Meestal krijgt u dezelfde dag nog een reactie. Alleen speciale dossiers vragen soms wat meer tijd.

  Wat betekent “consultatie en registratie bij de Kredietcentrale van de Nationale Bank van België”?

  De Centrale voor Kredieten van de Nationale Bank van België bevat inlichtingen over de kredieten die aan consumenten verleend zijn, zoals persoonlijke leningen, kredietopeningen, kredietkaarten en hypothecaire leningen. Om te voorkomen dat klanten te veel leningen zouden afsluiten en in financiële problemen zouden belanden, zijn de banken wettelijk verplicht om dat register te raadplegen.

  Ik vond hier geen antwoord op mijn vraag.

  Hebt u een vraag die we hier niet konden beantwoorden? Stuur ons een e-mail of bel ons even op. We helpen u zo snel mogelijk verder.

 • LOA (lening op afbetaling)

  Hoe lang duurt een kredietaanvraag voor een lening op afbetaling?

  Zodra uw reactie bij ons wordt geregistreerd gaan wij meteen tot actie over. U krijgt een bevestiging per e-mail dat uw aanvraag is ontvangen. In het algemeen geldt dat u binnen de 2 uur na het vervolledigen van uw aanvraag antwoord mag verwachten. U bepaalt daarna wanneer u de overeenkomst wil afhandelen, en het geld wordt vaak nog dezelfde dag en uiterlijk binnen de 24 uur op uw rekening gestort.

  Mag ik mijn lening op afbetaling vervroegd terugbetalen of betaal ik dan hoge kosten?

  Dat kan u zeker. Het is zelfs bij wet geregeld. Zo’n vervroegde terugbetaling is voordeliger, want de rente die u op dat moment nog verschuldigd bent, vervalt. Het kapitaal dat u leende moet u natuurlijk wel terugbetalen. Daarnaast betaalt u nog een kleine wederbeleggingsvergoeding, dat is ongeveer 1% van het kapitaal dat u vervroegd aflost. Is de periode tussen het overeengekomen einde van uw lening en het vervroegde einde korter dan 1 jaar, dan hoeft u zelfs maar 0,5% te betalen. Concreet: betaalt u een kapitaal van 10.000 euro vervroegd terug, dan betaalt u maar 100 euro als uw lening nog langer dan een jaar loopt, of 50 euro voor een looptijd van minder dan een jaar.

  Welke kosten betaal ik als ik bij u een lening op afbetaling afsluit?

  Wees gerust, behalve het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) hoeft u geen extra kosten te betalen. Dat wil zeggen dat u geen dossier-, vervoers- of andere kosten betaalt buiten de maandelijkse aflossing van uw lening. Alles is in de rente inbegrepen. Met behulp van "bereken je maandaflossing" berekent u zelf wat u maandelijks afbetaalt om het bedrag te lenen dat u nodig hebt.

Nog vragen?

Bel ons op 089 35 65 21

of contacteer ons via mail

Nieuw! via beveiligde videochat! 

Bereken uw lening

Ontdek hier welk bedrag u maandelijks dient af te lossen per type lening

Bereken nu online